اگر تابه‌حال برای وب‌سایت خود به دنبال شرکت یا شخصی که بتواند مسئولیت سئو و بهینه سازی سایت تان را بر عهده بگیرد بوده باشید، مطمئناً در جستجوی گوگل متوجه وب‌سایت‌هایی با عنوان سئو تضمینی شده‌اید. این وب‌سایت‌ها معمولاً با عناوینی مانند ” سئو تضمینی، کسب رتبه یک گوگل تضمینی، سئو با گارانتی، سئو به‌شرط‌چاقو! ” یا عناوین دیگری مشغول فعالیت هستند.

وجود چنین وب‌سایت‌هایی که بهینه‌سازی سایت را تضمین می‌کنند باعث شده است کارشناسان ما در حین مکالمه با مشتری با سؤالاتی از قبیل ” آیا شما سئو تضمینی دارید؟” یا “آیا شما تضمین می‌دهید که وب‌سایت من را به رتبه یک گوگل برسانید؟” مواجه شوند. این سؤالات معمولاً به دلیل عدم شفاف‌سازی شرکت‌های سئو در ذهن مشتری شکل می‌گیرد.

همۀ این‌ها در حالی است که شرکت‌های سئوی حرفه‌ای در سراسر جهان نه‌تنها به مشتریان خود سئو تضمینی ارائه نمی‌کنند، بلکه همواره به بی‌ثباتی عملکرد شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات اشاره دارند.

در این مقاله قصد دارم به شما توضیح دهم چرا سئو تضمینی اشتباهی بزرگ است و همکاری با شرکت‌هایی که سئو تضمینی ارائه می‌دهند چگونه می‌تواند کسب‌وکارتان را خطر بیندازد. (اگرچند دقیقه وقت دارید پیشنهاد می‌کنیم ادامه دهید😉)

سئو تضمینی چگونه کار می‌کند؟

پیش از آنکه به شما بگوییم چرا وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده سئو تضمینی نامعتبرند، بیایید نحوۀ عملکرد این وب‌سایت‌ها را بررسی کنیم.

برای آنکه بخواهید در نتایج جستجوی گوگل رتبه بالایی داشته باشید، در ابتدا باید کلمات کلیدی مرتبط و پر جستجوی سایت خود را فهرست کنید. همان‌طور که همۀ ما می‌دانیم قرارگرفتن در رتبه یک گوگل برای کلمات کلیدی رقابتی مانند خرید بلیت هواپیما، خرید خودرو یا حتی همین کلمه کلیدی سئو، بیش از یک ماه، دو ماه یا حتی یک سال زمان نیاز دارد.

در اینجا سؤالی که مطرح می‌شود این است که شرکت‌های خدمات سئو تضمینی، چگونه و بر چه اساسی روند بهینه‌سازی یک وب‌سایت را گارانتی می‌کنند؟ این موضوع در حالی است که خودِ سایت‌های خدمات سئو تضمینی نه‌تنها طراحی سایت موجهی ندارند، بلکه روند سئو و تولید محتوای خودشان نیز اشکالات بسیاری دارد. (امیدوارم این دوستان از این جمله ناراحت نشده باشند)

پیش نیازهای سئو تضمینی

متأسفانه چند سال گذشته الگوریتمی از گوگل در فضای مجازی پخش شد که دست این افراد را تا حدی باز گذاشت. این الگوریتم لو رفته، بر اساس پیج رنک گوگل عمل می‌کند. هرچند گوگل اهمیت پیج رنک را به حداقل رساند و حتی گوگل تولبار را از دسترس کاربران خارج کرد، بااین‌حال این راهکار گوگل آن‌چنان مؤثر نبوده است.

همان‌طور که می‌دانیم  گوگل اهمیت بسیاری به لینک بیلدینگ یک سایت می‌دهد. در حال حاضر با اینکه الگوریتم‌های گوگل از سال ۲۰۰۹ بسیار هوشمندتر شده‌اند، باز هم لینک بیلدینگ فاکتور مهمی در رتبه‌بندی یک سایت به شمار می‌آید. به‌این‌ترتیب یک سایت بی‌ارزش که هیچ نوع تولید محتوایی ندارد (یا در بهترین حال محتوایش کپی از دیگر سایت‌ها است) می‌تواند با گرفتن بک‌لینک‌های زیاد به نتایج بالای گوگل دست یابد. معمولاً نحوۀ کار وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده سئو تضمینی به این شکل است که با نرم‌افزارهای ساخت بک‌لینک، در حجم وسیع اقدام به لینک بیلدینگ می‌کنند یا تعداد زیادی سایت می‌شناسند که به‌صورت اسپم در آنجا لینک‌سازی می‌کنند. اما نکتۀ مهم دقیقاً در همین بخش است. الگوریتم‌های گوگل امروزه بسیار هوشمند شده‌اند. در حقیقت، در حال حاضر تشخیص لینک‌های طبیعی یک سایت از لینک‌های خریداری شده برای گوگل بسیار آسان شده است. به همین دلیل، سایت شما در مدت کوتاهی از صفحۀ ده نتایج جستجو به صفحه نخست می‌رسد، اما طولی نمی‌کشد که گوگل لینک‌های شما را شناسایی می‌کند و این بار وب‌سایتتان گرفتار گوگل پنالتی خواهد شد. در این شرایط، در بهترین حالت وب‌سایتتان به صفحۀ ۲۰ نتایج جستجو منتقل می‌شود (البته اگر به کل از نتایج جستجو حذف نشود!).

گوگل، دشمن شماره یک سئو تضمینی است

من معمولاً در مطالبی که خودم می‌نویسم به راهنمای بازاریابی جستجوی گوگل اشاره نمی‌کنم و سعی می‌کنم تاحدامکان در مقالاتم از تجربیات شخصی استفاده کنم، اما ازآنجایی‌که سئو تضمینی مسئله‌ی مهمی برای برخی از مشتریان است مجبور شدم که در این زمینه از خودِ گوگل کمک بگیرم.

اگر راهنمای رسمی گوگل برای انتخاب متخصص سئو را مطالعه کنید، جمله ای در آن وجود دارد که به وضوح مسئلۀ سئو تضمینی را شرح داده است:

هیچ‌کس نمی‌تواند رتبه یک گوگل را تضمین کند.

اگرچه در اصل متن به شکل دیگری این جمله را بیان کرده است:

از سئوکارانی که رتبه وب‌سایت شما را تضمین می‌کنند یا ادعای داشتن رابطۀ خاص با گوگل را دارند، برحذر باشید. درهرصورت، پیام این جمله کاملاً شفاف است. هیچ فردی (حتی خود گوگل) نمی‌تواند رتبه وب‌سایتی را در نتایج جستجو تضمین کند. در واقع، گوگل قصد دارد به کاربران بگوید که در زمینه سئو و بهینه‌سازی سایت با هیچ شرکت و مؤسسه‌ای همکاری مستقیم ندارد و صرف داشتن گواهی از کلاس‌های آنلاین گوگل، تضمینی برای به‌دست‌آوردن رتبه یک نتایج جستجو نخواهد بود.

اگر مشتریان با راهنمای بازاریابی دیجیتال گوگل آشنا باشند، مطمئناً نسبت به مفهوم سئو و بهینه‌سازی سایت تصور معقول‌تری خواهند داشت.

نتایج جستجو ثابت نیستند

همان‌طور که می‌دانیم الگوریتم رتبه‌بندی گوگل از فاکتورهای زیادی برای نمایش نتایج جستجو استفاده می‌کند. برای مثال اگر شما کلمه کلیدی خدمات طراحی سایت را در شهر تهران جستجو کنید، آنچه که گوگل به شما نمایش می‌دهد با آنچه که یک کاربر دیگر در شهر مشهد جستجو کرده است، متفاوت خواهد بود. علت این امر وجود الگوریتم Pigeon است که سعی می‌کند نتایج را بر اساس موقعیت جغرافیایی نمایش دهد. به‌علاوه، اگر به اکانت گوگل خود وارد شوید و همان عبارت خدمات طراحی سایت را جستجو کنید، نتایج متفاوتی خواهید یافت، زیرا در این شرایط گوگل نتایج را بر اساس تاریخچه جستجوی شما و کلیک‌های پیشینتان نمایش می‌دهد. همچنین، خیلی از کاربران زمانی که نتایج جستجوی گوگل برای یک کلمه کلیدی را Refresh کرده‌اند با نتایجی متفاوت روبرو شده‌اند. این تغییرات در نتایج، پس از به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن به‌مراتب بیشتر شده است.

در نتیجه، گوگل سعی می‌کند باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی کاربر و سوابق جستجوی او بهترین گزینه‌ها را در اختیارش قرار دهد.

آیا سئو تضمینی در چنین شرایطی معقولانه است؟

رتبۀ بالا معیار خوبی برای سنجش عملکرد وب‌سایت نیست

داشتن رتبه بالا در نتایج جستجو به معنی داشتن ترافیک بالا نیست. یک کمپین سئوی خوب باید بر اساس ترافیکِ حاصل از جستجو و نرخ تبدیل کاربر به مشتری سنجیده شود.

فراموش نکنید داشتن رتبه یک گوگل هدفِ ما نیست، بلکه تنها ابزاری برای رسیدن به هدف ماست. زمانی که به رتبه یک گوگل دست یافتید، باید بتوانید به‌صورت مداوم محتوای سایت خود را به‌روزرسانی کنید و از خدمات و سرویس‌های خود پشتیبانی کنید. اگر نتوانید این کارها را به‌خوبی انجام دهید، مطمئن باشید پس از مدتی رتبه بالای خود را از دست خواهید داد؛ بنابراین اگر تنها برای خودنمایی به دنبال رسیدن به رتبه یک گوگل هستید، با شرمندگی باید بگویم در کارتان موفق نخواهید شد.

معیار سنجش یک سئوی خوب، افزایش ترافیک سایت است. افزایش ترافیک وب‌سایت به معنی این است که کارشناس سئو، کار خود را به‌خوبی انجام می‌دهد. وب‌سایتی که در نتایج جستجوی گوگل رتبه یک را داشته باشد، اما نتواند کاربران را به خود جذب کند به چه دردی می‌خورد؟

آیا تضمینِ چیزی که بر آن اختیار نداریم، عاقلانه است؟

ما تنها زمانی می‌توانیم کاری را تضمین کنیم که کنترل و مدیریت همه امور آن در اختیارمان باشد. این در حالی است که سئو و بهینه‌سازی سایت به عوامل و فاکتورهای متعددی وابسته است که بسیاری از آنها هر روز در حال تغییر و به‌روزرسانی هستند. از طرف دیگر گوگل نیز تأکید دارد هیچ تضمینی برای قرارگرفتن سایت در رتبه یک نتایج جستجویش وجود ندارد. پس تکلیف شرکت‌های ارائه‌دهنده سئو تضمینی چیست؟ جواب ساده است، هیچ تضمینی در کار نیست!

یک کارشناس سئوی خوب تنها می‌تواند با رعایت اصول و نکات روز سئو در محتوا و ساختار سایت، ترافیک حاصل از نتایج جستجو را تا ۳۰ درصد افزایش دهد؛ بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنم فریب این پیشنهادها را نخورید.

نتیجه‌گیری

به عقیده من، برخی اوقات به‌دست‌آوردن رتبه یک گوگل برای یک کلمه کلیدی رقابتی، ارزش ریسک‌کردن را دارد و می‌توان با صرف مبلغ بالایی به این هدف رسید. بااین‌حال به‌دست‌آوردن رتبه یک گوگل و سئو تضمینی، دو مقوله جدا هستند.

ضمانت، یک قول است. در واقع زمانی که به یک فرد تضمین سئو می‌دهیم، با او قرارداد می‌بیندیم که طی مدتی مشخص و بدون داشتن کوچک‌ترین اختیاری بر فاکتورها و عوامل مؤثر بر این موضوع، رتبه وب‌سایت او را به صدر نتایج جستجو برسانیم. از نظر من عقد چنین قراردادی از نظر عقلانی درست نیست و باعث به خطر افتادن کسب‌وکار می‌شود.

البته مسئله سئو تضمینی، کمی پیچیده است. در یک طرف شرکت‌های سئوی نامعتبر قرار دارند و در طرف دیگر، کسب‌وکارهایی قرار دارند که از روی طمع یا ناآگاهی تصور می‌کنند می‌توانند طی ۲۴ ساعت، به صدر نتایج جستجوی گوگل برسند. همین تقاضای بالا از روی ناآگاهی و عدم شفاف بودن برخی سئوکارها، دلیلی برای رشد ویروسی چنین شرکت‌های سئو (البته اشخاص غیرحرفه‌ای در قالب شرکت) شده است.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. وجود این شرکت‌ها به دلیل تقاضای کاربران ناآگاه سبب شده است برخی مشتریان دیدگاه عجیبی نسبت به هزینه‌ها و زمان لازم جهت انجام سئو داشته باشند که این موضوع، فعالیتِ شرکت‌های معتبر دیجیتال مارکتینگ را کمی دشوار کرده است. یادتان باشد سئو و بهینه‌سازی به زمان، برنامه‌ریزی و آزمون‌وخطا نیاز دارد. پیشنهاد می‌کنم پیش از آنکه برای استخدام یک متخصص سئو اقدام کنید، کمی دربارۀ سئو تحقیق کنید. سعی کنید با شخص یا شرکتی قرارداد ببندید که استراتژی سئوی شفافی دارد و در پایان هر کمپین، گزارش دقیقی از آمارهای به‌دست‌آمده در اختیارتان قرار می‌دهد. مطمئن باشید با کمی تحقیق، تشخیصِ یک متخصص سئوی باتجربه از یک متخصص سئوی نابلد برایتان آسان خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *